Siirry pääsisältöön

Kausi kääntyy finaaleihin

Loppukesä on hienoa aikaa kun monen joukkueen kausi alkaa lähestyä loppua. Taistelu playoff- ja finaalipaikoista on kovaa ja joukkueita ”vahvistetaan” monella tapaa ihan viime hetkillä siirtoaikojen puitteissa.

Vahvistukset on joskus jopa pakonomaisia hankintoja, ja ne eivät välttämättä auta joukkuetta. Saattaa jopa rikkoa joukkueen kemiaa jos tietylle pelipaikalle tuodaan vahvistusta ja tarve ei ole ihan selvillä.

Suomessa Jefu markkinoilla on alkanut viime vuosina tapa jossa Euroopan loppuneista sarjoista tuodaan pelaajia Suomeen ennen siirtoajan umpeutumista. Tavallaan olen vapaan siirtymisen kannalla, mutta tämä uusi tapa saattaa muuttaa voimasuhteita huomattavasti loppukautta kohden. No ne piirtää joilla liitua on.

Kun noita pelimiehen unelmia, eli finaaleja, alkaa lähestymään niin mukava todeta, että Crocodiles näyttäisi tänä vuonna olevan miesten joukkueellakin playoffeissa. Kaksi vuotta sitten käytiin aika syvissä vesissä ja nousun siemenet kylvettiin viime kaudella. Myös Gators kehitysjoukkue on pelaamassa 3. divisioonan playoffeissa tänä vuonna.

Juniori puolella U13 ja U15 joukkueet ovat playoff kahinoissa, tosin U15 ikäisten 11vs 11 SM sarja on joukkuemäärältä niin kapea, että siellä finaaliin menee suoraan kaksi parasta.

Playoff-muistoissa on jäänyt mieleen erään puolustuksen linja miehen huudahdus playoff-ottelussa 1990 luvulla: ”Kaikki peliin jätkät, tää on viimeinen ottelu”. Olishan siinä ollut vielä finaali ja silloin taidettiin pelata vielä pronssiottelutkin.

Playoffit on henkimaailman juttuja. Eräs kaveri tuumas kesken pelin , että ”en jaksa enää” ja lähti juosten kohti pukukoppia.

Onnea kaikille loppukauden peleihin ja pidetään henkinen kantti kovana. Ensimmäinen päivä se on hirressäkin vaikein.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Minä vai me

Yksi joukkueurheilun hienouksista on, että joukkueen kemia voi olla se menestyksen ratkaiseva tekijä, vaikka taitotasot ei olisikaan toisen joukkueen tasolla. Kun joukkue ja sen jäsenet ymmärtävät toistensa merkityksen tulee siitä joukkueesta suurempi kuin pelaajien summa. Tähtiä tulee aina joistakin pelaajista ja toiset tekee maaleja. Media kirjoittaa joistakin joukkueen jäsenistä, mutta se joukkue joka menestyy tietää että jokaisen panos on tärkeä. Juttelin Viime kesänä Maurice ”Mo”  Draytonin kanssa, Mo valmentaa Green bay Packersissä eli urheilubisneksen huipulla. Mo kertoi, että jopa NFL:ssä etsitää nykyään parasta henkilöä, ei välttämättä parasta fyysisesti. Toki jos olet vielä fyysisesti huippu, niin varmasti paikka löytyy liigasta. Kuinka rakentaa henkeä omaan joukkueeseen. Asennetta on vaikea tuoda ulkopuolelta, se pitää löytyä jokaiselta itseltään. Kun tätä asennetta on tarpeeksi monella tulee siitä joukkuehenki ja yleensä vahvan joukkuehengen omaava joukkue alkaa vo

Juniorit jyrää

Kävin katsomassa U13 juniorien harjoitusottelua Seinäjoen Elisa monitoimihallissa. Vastakkain oli Royals ja Crocodiles. Oli mahtavaa katsella kun molemmissa joukkueissa oli 20 pelaajan rosteri ja valmennus sekä huoltokin hyvin hoidettu. Kaikki järjestelyt toimi ja ottelu, vaikkakin vain harjoitus sellainen, oli hienoa seurattavaa. Molempien joukkueiden rosterissa oli huomattavia kokoeroja ja tuossa ikäluokassa niitä yleensä on myös taitotasolla sekä urheilullisuudessa. Tuomaristokin oli paikalla raitapaidoissaan tuoden arvokkaan lisän hienoon tapahtumaan. Kahviokin oli perustettu hallin tiloihin, joten kaikki hyvän tapahtuman elementit oli paikalla. Tuloksesta ei ole varmuutta, mutta taisi Vihreä olla tällä kertaa niskan päällä. Molemmille tuli varmasti arvokasta kokemusta kesän sarjaa varten. Tuota Crocodilesin osaksi omistamaa Elisa monitoimihallia on tullut mietittyä useammankin kerran. Halli on nyt käytössä viidettä vuotta ja uskallan väittää, että Crocodilesin nousu S

Puheenjohtajan blogi palaa

Olin Crocodiles puheenjohtajana 2010-2013 ja silloin aloitin puheenjohtajan blogin kirjoittamisen. kuukausittaisen lyhyen seurayhteenvedon avulla kerron ajankohtaisia asioita. Nyt aloittaessani toisen kauden puheenjohtajan ajattelin jatkaa tätä PJ blogi perinnettä. Kirjoittamisessa on vielä haasteita, mutta niin kuin moneen muuhunkin asiaan suhtaudun, tekeminen opettaa tätäkin. Olen säilyttänyt aikaisemmat blogit ja ehkä niitä Croco webistäkin löytyy, mutta oli mielenkiintoista lukea yli 5 vuotta vanhoja juttuja. Samalla tuli mieleen, että kyllä Crocoissa tapahtuu paljon, vaikka ei sitä tässä myrskynsilmässä itse aina huomaakaan. Meillä on paljon hienoja vapaaehtoisia toimijoita ja tietankin valtavasti harrastajia. Välillä jonkin joukkueen tai toiminnan kohdalla on haasteita, mutta kyllä niistä yli on päästy ja päästään. Vuosi sitten kun aloitin uudelleen puheenjohtajana isoimmat haasteet oli talouden puolella. Tämä monesti liittyy kasvavaan toimintaan ja järjestelmien toi