Siirry pääsisältöön

Palautetta


Kuljin kaupungilla mennä viikolla, kun vanha pelikaveri tuli vastaan ja tervehdysten jälkeen kertoi lukeneensa
Blogin, jossa kerroin Pearl Jam elokuvasta ja baseballista. Tovi aiheesta puhuttiin ja jäi hyvä mieli, että joku kertoi lukeneensa blogin ja vielä katsoneensa siihen liittyvän videon.

Tässä oli kyse positiivisesta palautteesta. Monesti palautetta pelätään, että se on kriittistä tai päällekäyvää.
Toki palautteen antaminenkin on taito. 

Mulle palaute on nykyään mahdollisuus parantaa toimintaa. Joko omaa, yrityksen tai seuran/joukkueen.
Palaute pitäisi aina ottaa niin, ettei se ole henkilökohtainen, silloin sitä pystyy tarkastelemaan vähemmillä tunteilla. Usein tulee esim. Crocodiles otteluissa palautetta, että teillä voisi olla joku tietty tuote myynnissä.
Ensimmäisenä hiipii mieleen, että moniko sitä tarvitsee ja miten se hankitaan. Kuka sitä myy ja missä.
Eli mietitään toimintaa. Toimintaan tarvitaan ihmisiä ja se on usein se haasteellisin osa  vapaaehtoistoiminnassa.

Yrityksessä tämä ratkaistaan siten, että jollekin työntekijälle vastuutetaan tämä tehtävä. Vapaaehtoistoiminnassa pitää ensin hyväksyttää toiminta ja sen jälkeen löytää vapaaehtoinen tekijä, jonka jälkeen voidaan miettiä hankintaa ja toteutusta. Yleensä tämä ketju on jo katkennut paljon ennen hankintaa.
Aika kauas siirryttiin palautteesta. Positiivista palautetta pitää antaa aina joukkojen edessä. Negatiivinen/kehitysehdotukset olisi hyvä käydä ensin kahden kesken. Tämän opin jo kauan sitten valmennuksessa. Vielä kun osaisi aina toimia niin.

Palautteen tai kritiikin antoon pitäisi aina liittyä myös konkreettinen parannusehdotus. Sosiaalinen media on täynnä palautetta, jossa eri tahoja moititaan, mutta kenelläkään ei ole aikomustakaan tehdä kehitysehdotusta.
Tai jos on, se hautautuu aika äkkiä tuoreemman negatiivisen tuotoksen alle.

Antakaa palautetta ja ottakaa sitä vastaan, mutta vaatikaa myös kunnon kehitysehdotuksia.

Crocodilesin palauteboxi: http://links.crocodiles.fi/palauteboxi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Minä vai me

Yksi joukkueurheilun hienouksista on, että joukkueen kemia voi olla se menestyksen ratkaiseva tekijä, vaikka taitotasot ei olisikaan toisen joukkueen tasolla. Kun joukkue ja sen jäsenet ymmärtävät toistensa merkityksen tulee siitä joukkueesta suurempi kuin pelaajien summa. Tähtiä tulee aina joistakin pelaajista ja toiset tekee maaleja. Media kirjoittaa joistakin joukkueen jäsenistä, mutta se joukkue joka menestyy tietää että jokaisen panos on tärkeä. Juttelin Viime kesänä Maurice ”Mo”  Draytonin kanssa, Mo valmentaa Green bay Packersissä eli urheilubisneksen huipulla. Mo kertoi, että jopa NFL:ssä etsitää nykyään parasta henkilöä, ei välttämättä parasta fyysisesti. Toki jos olet vielä fyysisesti huippu, niin varmasti paikka löytyy liigasta. Kuinka rakentaa henkeä omaan joukkueeseen. Asennetta on vaikea tuoda ulkopuolelta, se pitää löytyä jokaiselta itseltään. Kun tätä asennetta on tarpeeksi monella tulee siitä joukkuehenki ja yleensä vahvan joukkuehengen omaava joukkue alkaa vo

Juniorit jyrää

Kävin katsomassa U13 juniorien harjoitusottelua Seinäjoen Elisa monitoimihallissa. Vastakkain oli Royals ja Crocodiles. Oli mahtavaa katsella kun molemmissa joukkueissa oli 20 pelaajan rosteri ja valmennus sekä huoltokin hyvin hoidettu. Kaikki järjestelyt toimi ja ottelu, vaikkakin vain harjoitus sellainen, oli hienoa seurattavaa. Molempien joukkueiden rosterissa oli huomattavia kokoeroja ja tuossa ikäluokassa niitä yleensä on myös taitotasolla sekä urheilullisuudessa. Tuomaristokin oli paikalla raitapaidoissaan tuoden arvokkaan lisän hienoon tapahtumaan. Kahviokin oli perustettu hallin tiloihin, joten kaikki hyvän tapahtuman elementit oli paikalla. Tuloksesta ei ole varmuutta, mutta taisi Vihreä olla tällä kertaa niskan päällä. Molemmille tuli varmasti arvokasta kokemusta kesän sarjaa varten. Tuota Crocodilesin osaksi omistamaa Elisa monitoimihallia on tullut mietittyä useammankin kerran. Halli on nyt käytössä viidettä vuotta ja uskallan väittää, että Crocodilesin nousu S

Puheenjohtajan blogi palaa

Olin Crocodiles puheenjohtajana 2010-2013 ja silloin aloitin puheenjohtajan blogin kirjoittamisen. kuukausittaisen lyhyen seurayhteenvedon avulla kerron ajankohtaisia asioita. Nyt aloittaessani toisen kauden puheenjohtajan ajattelin jatkaa tätä PJ blogi perinnettä. Kirjoittamisessa on vielä haasteita, mutta niin kuin moneen muuhunkin asiaan suhtaudun, tekeminen opettaa tätäkin. Olen säilyttänyt aikaisemmat blogit ja ehkä niitä Croco webistäkin löytyy, mutta oli mielenkiintoista lukea yli 5 vuotta vanhoja juttuja. Samalla tuli mieleen, että kyllä Crocoissa tapahtuu paljon, vaikka ei sitä tässä myrskynsilmässä itse aina huomaakaan. Meillä on paljon hienoja vapaaehtoisia toimijoita ja tietankin valtavasti harrastajia. Välillä jonkin joukkueen tai toiminnan kohdalla on haasteita, mutta kyllä niistä yli on päästy ja päästään. Vuosi sitten kun aloitin uudelleen puheenjohtajana isoimmat haasteet oli talouden puolella. Tämä monesti liittyy kasvavaan toimintaan ja järjestelmien toi