Siirry pääsisältöön

Offseason

Kaudet on jefupuolella ohi tältä erää.

Juniorien 2 SM hopeamitalia oli hienoja saavutuksia tälle kaudelle, sekä Edustusjoukkueen playoffeihin pääsy muutaman vuoden jälkeen. Nykypäivänä juniorienkin menestys rakennetaan jo offseasonilla, kun toiminta on lähes ympärivuotista. Kaudet loppuu yleensä syys-lokakuun vaihteessa ja uutta matoa aletaan laittaa koukkuun marraskuun alussa. Tuo kuukauden tauko on taustoille kovaa jälleenrakennuksen ja uudenkin rakentamista.

Toivoa sopii, että valmennus jatkaa ja näin joukkueelle pystytään rakentamaan menestystä siitä, mihin syksyllä jäätiin. Nuorten osalla vanhemmissa ikäluokissa syksy on haasteellista, kun pelaajien opiskelupaikat ja työt saattavat viedä pois kotipaikkakunnalta ja joukkueen vaihtokin saattaa olla edessä. Crocoissa voin ilokseni todeta, että joukkueenjohtajat on erittäin osaavia, ja kaikkien joukkueiden osalta homma toimii sikäli hyvin.
Valmentajia ok saisi olla enemmänkin, ja tuki sille osastolle on aina tarpeellista. Valmentaminen kun vie yleensä enemmän aikaa kuin pelaaminen.

Edustusjoukkueen offseason alkaa jo heinä-elokuussa taustojen osalta kun seuraavan kauden joukkuetta ja taustoja aletaan kartoittaa. Valmennuksen varmistaminen mahdollisimman nopeasti on avain siihen, että myös pelaajat sitoutuu. Liigalle pitää ilmoittaa 25 sopimuspelaajan nimet ja kotikenttä lokakuun loppuun mennessä.
Myös taloudellisten olosuhteiden selvitys liigajoukkueen osalta täytyy olla liigallla lokakuun lopussa.
Seuraavan kauden yhteistyökumppanien ja varojen keruu täytyy aloitta jo hyvissä ajoin, jotta yleensä on mahdolllista viedä kausi läpi.

Eli tähän aikaan vuodesta rakennetaan pohja seuraavan kauden pelilliselle menestykselle.
Onnea, jaksamista ja uskoa tekemiseen kaikille taustahenkilöille. Tehdään töitä, niin kyllä siitä hyvä tulee.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Minä vai me

Yksi joukkueurheilun hienouksista on, että joukkueen kemia voi olla se menestyksen ratkaiseva tekijä, vaikka taitotasot ei olisikaan toisen joukkueen tasolla. Kun joukkue ja sen jäsenet ymmärtävät toistensa merkityksen tulee siitä joukkueesta suurempi kuin pelaajien summa. Tähtiä tulee aina joistakin pelaajista ja toiset tekee maaleja. Media kirjoittaa joistakin joukkueen jäsenistä, mutta se joukkue joka menestyy tietää että jokaisen panos on tärkeä. Juttelin Viime kesänä Maurice ”Mo”  Draytonin kanssa, Mo valmentaa Green bay Packersissä eli urheilubisneksen huipulla. Mo kertoi, että jopa NFL:ssä etsitää nykyään parasta henkilöä, ei välttämättä parasta fyysisesti. Toki jos olet vielä fyysisesti huippu, niin varmasti paikka löytyy liigasta. Kuinka rakentaa henkeä omaan joukkueeseen. Asennetta on vaikea tuoda ulkopuolelta, se pitää löytyä jokaiselta itseltään. Kun tätä asennetta on tarpeeksi monella tulee siitä joukkuehenki ja yleensä vahvan joukkuehengen omaava joukkue alkaa vo

Juniorit jyrää

Kävin katsomassa U13 juniorien harjoitusottelua Seinäjoen Elisa monitoimihallissa. Vastakkain oli Royals ja Crocodiles. Oli mahtavaa katsella kun molemmissa joukkueissa oli 20 pelaajan rosteri ja valmennus sekä huoltokin hyvin hoidettu. Kaikki järjestelyt toimi ja ottelu, vaikkakin vain harjoitus sellainen, oli hienoa seurattavaa. Molempien joukkueiden rosterissa oli huomattavia kokoeroja ja tuossa ikäluokassa niitä yleensä on myös taitotasolla sekä urheilullisuudessa. Tuomaristokin oli paikalla raitapaidoissaan tuoden arvokkaan lisän hienoon tapahtumaan. Kahviokin oli perustettu hallin tiloihin, joten kaikki hyvän tapahtuman elementit oli paikalla. Tuloksesta ei ole varmuutta, mutta taisi Vihreä olla tällä kertaa niskan päällä. Molemmille tuli varmasti arvokasta kokemusta kesän sarjaa varten. Tuota Crocodilesin osaksi omistamaa Elisa monitoimihallia on tullut mietittyä useammankin kerran. Halli on nyt käytössä viidettä vuotta ja uskallan väittää, että Crocodilesin nousu S

Puheenjohtajan blogi palaa

Olin Crocodiles puheenjohtajana 2010-2013 ja silloin aloitin puheenjohtajan blogin kirjoittamisen. kuukausittaisen lyhyen seurayhteenvedon avulla kerron ajankohtaisia asioita. Nyt aloittaessani toisen kauden puheenjohtajan ajattelin jatkaa tätä PJ blogi perinnettä. Kirjoittamisessa on vielä haasteita, mutta niin kuin moneen muuhunkin asiaan suhtaudun, tekeminen opettaa tätäkin. Olen säilyttänyt aikaisemmat blogit ja ehkä niitä Croco webistäkin löytyy, mutta oli mielenkiintoista lukea yli 5 vuotta vanhoja juttuja. Samalla tuli mieleen, että kyllä Crocoissa tapahtuu paljon, vaikka ei sitä tässä myrskynsilmässä itse aina huomaakaan. Meillä on paljon hienoja vapaaehtoisia toimijoita ja tietankin valtavasti harrastajia. Välillä jonkin joukkueen tai toiminnan kohdalla on haasteita, mutta kyllä niistä yli on päästy ja päästään. Vuosi sitten kun aloitin uudelleen puheenjohtajana isoimmat haasteet oli talouden puolella. Tämä monesti liittyy kasvavaan toimintaan ja järjestelmien toi