Siirry pääsisältöön

Johtajuutta?

Kun vanhemmaksi elää, kokee kaikenlaista elämässä. Kokemus yleensä vahvistaa ja antaa ohjeita itselle tuleviin elämän tilanteisiin. Mikä ei tapa vahvistaa, you know.

Alkuvuonna on tullut muutaman kerran mietittyä johtamista ja johtajuutta.
Kun olen saanut olla useamman yrityksen palveluksessa ja johtajiakin on ollut monia, on kaikista voinut oppia
jotakin.
Toiset johtaa taustalta, toiset edestä. Jotkut näyttää esimerkkiä, jotkut käskyttää.
Yrityselämässä johtaminen on mielestäni helpompaa, koska yleensä motiivi työntekoon on palkka/työsopimus.
Työelämässäkin on muutos ollut minun työuran aikana aikamoinen. nykyään käydään enemmän asioita läpi yhdessä ja koitetaan löytää voittava ratkaisu. Toki on myös toisenlaisia yrityksiä, joissa tätä kulttuuria ei ole.

Urheilussa johtaminen on haastavaa, koska kenelläkään vapaaehtoisorganisaatiossa ei ole ”pakkoa” olla mukana. Eli urheiluseurassa johtaminen onkin enemmän motivointia. Yksi kouluttaja kertoi aikanaan että vapaaehtoistoiminnassa johtaminen on kuin löysällä narulla toimijoiden eteenpäin työntämistä.
Joukkueurheilussa tulee myös joukkueen kemiat ja yksilöiden erot haasteeksi. Hommasta tekee mielenkiintoisen myös se että tavoitteet ei aina ole kaikille selvät tai samat. Silloin tulee mieleen, onko visiot, strategia ja tavoitteet oikein ymmärretty tai esitetty.
Seuran visioita tulevaisuuteen pohdittiin helmikuussa. Itse olen näitä visiopalavereita ollut puuhaamassa useampaan kertaan. Näen visiot ”unelmina”, jotka toteutetaan strategioina eli kuinka unelmiin päästään.
Siihen liittyy myös tavoitteet.
Seuran johdon eli hallituksen tavoitteena on saada mahdollisimman moni mukaan näitä visioita miettimään.
Aivan yhtä tärkeää, tai jopa tärkeämpää on miettiä, mitä olemme 5 vuoden päästä kuin mitä tapahtuu tällä viikolla. Nimittäin kehitystä ei tule, jos kaikki energia menee päivittäisten rutiinien hoitoon. Tämän ymmärtäminen on tärkeää, jotta kehitystä alkaa tapahtumaan. Eli kun näitä kehitys/visiopalavereita järjestetään, kannustan kaikkia mukaan.

Bullerintien Elisa monitoimihalli on hyvä esimerkki visioista ja niiden toteutumista.
2000 luvun alkupuolella juteltiin Kaverin kanssa, että olisi hienoa, kun olisi oma talviharjoittelupaikka. Harjoitteluhallissa olisi välineistö aina paikalla ja sopivasti tilaa harjoitella. Aikaa kului, mutta 2011 vuonna alkoi ilmaantua muitakin samanlaisia unelmia omaavia lähipiiriin. 2013 Saatiin SSU:n ja Sisun kanssa Elisa monitoimihalli valmiiksi. Crocodiles juniorityö ja toiminta on loikannut valtavasti eteenpäin tuon vision toteutumisen ansiosta
Jotkut asiat vaan tapahtuu pidemmällä aikavälillä, mutta kannattaa ”unelmoida” sekä visioida.

https://www.youtube.com/watch?v=sZfZ8uWaOFI


Aerosmith – Dream on

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Minä vai me

Yksi joukkueurheilun hienouksista on, että joukkueen kemia voi olla se menestyksen ratkaiseva tekijä, vaikka taitotasot ei olisikaan toisen joukkueen tasolla. Kun joukkue ja sen jäsenet ymmärtävät toistensa merkityksen tulee siitä joukkueesta suurempi kuin pelaajien summa. Tähtiä tulee aina joistakin pelaajista ja toiset tekee maaleja. Media kirjoittaa joistakin joukkueen jäsenistä, mutta se joukkue joka menestyy tietää että jokaisen panos on tärkeä. Juttelin Viime kesänä Maurice ”Mo”  Draytonin kanssa, Mo valmentaa Green bay Packersissä eli urheilubisneksen huipulla. Mo kertoi, että jopa NFL:ssä etsitää nykyään parasta henkilöä, ei välttämättä parasta fyysisesti. Toki jos olet vielä fyysisesti huippu, niin varmasti paikka löytyy liigasta. Kuinka rakentaa henkeä omaan joukkueeseen. Asennetta on vaikea tuoda ulkopuolelta, se pitää löytyä jokaiselta itseltään. Kun tätä asennetta on tarpeeksi monella tulee siitä joukkuehenki ja yleensä vahvan joukkuehengen omaava joukkue alkaa vo

Juniorit jyrää

Kävin katsomassa U13 juniorien harjoitusottelua Seinäjoen Elisa monitoimihallissa. Vastakkain oli Royals ja Crocodiles. Oli mahtavaa katsella kun molemmissa joukkueissa oli 20 pelaajan rosteri ja valmennus sekä huoltokin hyvin hoidettu. Kaikki järjestelyt toimi ja ottelu, vaikkakin vain harjoitus sellainen, oli hienoa seurattavaa. Molempien joukkueiden rosterissa oli huomattavia kokoeroja ja tuossa ikäluokassa niitä yleensä on myös taitotasolla sekä urheilullisuudessa. Tuomaristokin oli paikalla raitapaidoissaan tuoden arvokkaan lisän hienoon tapahtumaan. Kahviokin oli perustettu hallin tiloihin, joten kaikki hyvän tapahtuman elementit oli paikalla. Tuloksesta ei ole varmuutta, mutta taisi Vihreä olla tällä kertaa niskan päällä. Molemmille tuli varmasti arvokasta kokemusta kesän sarjaa varten. Tuota Crocodilesin osaksi omistamaa Elisa monitoimihallia on tullut mietittyä useammankin kerran. Halli on nyt käytössä viidettä vuotta ja uskallan väittää, että Crocodilesin nousu S

Puheenjohtajan blogi palaa

Olin Crocodiles puheenjohtajana 2010-2013 ja silloin aloitin puheenjohtajan blogin kirjoittamisen. kuukausittaisen lyhyen seurayhteenvedon avulla kerron ajankohtaisia asioita. Nyt aloittaessani toisen kauden puheenjohtajan ajattelin jatkaa tätä PJ blogi perinnettä. Kirjoittamisessa on vielä haasteita, mutta niin kuin moneen muuhunkin asiaan suhtaudun, tekeminen opettaa tätäkin. Olen säilyttänyt aikaisemmat blogit ja ehkä niitä Croco webistäkin löytyy, mutta oli mielenkiintoista lukea yli 5 vuotta vanhoja juttuja. Samalla tuli mieleen, että kyllä Crocoissa tapahtuu paljon, vaikka ei sitä tässä myrskynsilmässä itse aina huomaakaan. Meillä on paljon hienoja vapaaehtoisia toimijoita ja tietankin valtavasti harrastajia. Välillä jonkin joukkueen tai toiminnan kohdalla on haasteita, mutta kyllä niistä yli on päästy ja päästään. Vuosi sitten kun aloitin uudelleen puheenjohtajana isoimmat haasteet oli talouden puolella. Tämä monesti liittyy kasvavaan toimintaan ja järjestelmien toi