Siirry pääsisältöön

Kesä on jefukiirettä

Kun vihdoin päästiin jefupeleihin ja kaudet alkamaan huomasi taas, kuinka paljon hommaa riittää, että saadaan ottelut pelattua.

Joukkueet pitää tietenkin olla. sitten tuomarit vähintään 4 henkeä/ottelu. Näin tynkäkaudellakin otteluita tulee Seinäjoella pitkälle toistakymmentä. Ketjujengit pitää olla joka otteluun, 4 henkeä. Pallopojat 2 henkeä. Kunnon tapahtumassa on kioski/myyntitoimintaa, siihen riittää 2 henkeä, jos joku on hoitanut myytävät valmiiksi ja paikat kuntoon. Selostaja pitää olla myös.Otteluissa pitää olla lääkintähenkilöstöä valmiina, jos jotakin sattuu.


Äkkiseltään sanoisin, että otteluissa pitää olla toistakymmentä vapaaehtoista tekijää, jotta ne voidaan edes pelata. Liigaottelut on sitten ihan eri juttu, siellä organisaatiossa on helposti yli 30 henkeä.

 

Tuomarinakin olen kerennyt olemaan tänä kesänä muutamaan otteeseen. Erään ottelun tuoksinassa tapahtui pahannäköinen loukkaantuminen. Nuori pelaaja valitti niskaansa ja lääkäri totesi, että on parempi kutsua ambulanssi paikalle viemään pelaaja jatkotutkimuksiin. Peli oli keskeytettynä yli 30 minuuttia. Sinä aikana tuli mieleen monia asioita elämän ja urheilun merkityksestä.


Peli jatkui ja loppuikin aikanaan. pelin päätyttyä ei lopputuloksella ollut niin suurta merkitystä. Kentältä pois kävellessä tuli vierasjoukkueen huoltohenkilö, joka lähti pelaajan mukaan sairaalaan, vastaan ja kerkesin kysymään pojan vointia. Vastaus oli että kaikki kunnossa ei mitään vakavaa. Hiukan myöhemmin tajusin, että se oli kyllä paras uutinen pitkään aikaan. Monia asioita arvostaa vasta sitten kun ne melkein viedään pois.


Tsemppiä ja terveyttä kaikille

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=I19X-m3vWnk

Van Halen Once

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Minä vai me

Yksi joukkueurheilun hienouksista on, että joukkueen kemia voi olla se menestyksen ratkaiseva tekijä, vaikka taitotasot ei olisikaan toisen joukkueen tasolla. Kun joukkue ja sen jäsenet ymmärtävät toistensa merkityksen tulee siitä joukkueesta suurempi kuin pelaajien summa. Tähtiä tulee aina joistakin pelaajista ja toiset tekee maaleja. Media kirjoittaa joistakin joukkueen jäsenistä, mutta se joukkue joka menestyy tietää että jokaisen panos on tärkeä. Juttelin Viime kesänä Maurice ”Mo”  Draytonin kanssa, Mo valmentaa Green bay Packersissä eli urheilubisneksen huipulla. Mo kertoi, että jopa NFL:ssä etsitää nykyään parasta henkilöä, ei välttämättä parasta fyysisesti. Toki jos olet vielä fyysisesti huippu, niin varmasti paikka löytyy liigasta. Kuinka rakentaa henkeä omaan joukkueeseen. Asennetta on vaikea tuoda ulkopuolelta, se pitää löytyä jokaiselta itseltään. Kun tätä asennetta on tarpeeksi monella tulee siitä joukkuehenki ja yleensä vahvan joukkuehengen omaava joukkue alkaa vo

Juniorit jyrää

Kävin katsomassa U13 juniorien harjoitusottelua Seinäjoen Elisa monitoimihallissa. Vastakkain oli Royals ja Crocodiles. Oli mahtavaa katsella kun molemmissa joukkueissa oli 20 pelaajan rosteri ja valmennus sekä huoltokin hyvin hoidettu. Kaikki järjestelyt toimi ja ottelu, vaikkakin vain harjoitus sellainen, oli hienoa seurattavaa. Molempien joukkueiden rosterissa oli huomattavia kokoeroja ja tuossa ikäluokassa niitä yleensä on myös taitotasolla sekä urheilullisuudessa. Tuomaristokin oli paikalla raitapaidoissaan tuoden arvokkaan lisän hienoon tapahtumaan. Kahviokin oli perustettu hallin tiloihin, joten kaikki hyvän tapahtuman elementit oli paikalla. Tuloksesta ei ole varmuutta, mutta taisi Vihreä olla tällä kertaa niskan päällä. Molemmille tuli varmasti arvokasta kokemusta kesän sarjaa varten. Tuota Crocodilesin osaksi omistamaa Elisa monitoimihallia on tullut mietittyä useammankin kerran. Halli on nyt käytössä viidettä vuotta ja uskallan väittää, että Crocodilesin nousu S

Puheenjohtajan blogi palaa

Olin Crocodiles puheenjohtajana 2010-2013 ja silloin aloitin puheenjohtajan blogin kirjoittamisen. kuukausittaisen lyhyen seurayhteenvedon avulla kerron ajankohtaisia asioita. Nyt aloittaessani toisen kauden puheenjohtajan ajattelin jatkaa tätä PJ blogi perinnettä. Kirjoittamisessa on vielä haasteita, mutta niin kuin moneen muuhunkin asiaan suhtaudun, tekeminen opettaa tätäkin. Olen säilyttänyt aikaisemmat blogit ja ehkä niitä Croco webistäkin löytyy, mutta oli mielenkiintoista lukea yli 5 vuotta vanhoja juttuja. Samalla tuli mieleen, että kyllä Crocoissa tapahtuu paljon, vaikka ei sitä tässä myrskynsilmässä itse aina huomaakaan. Meillä on paljon hienoja vapaaehtoisia toimijoita ja tietankin valtavasti harrastajia. Välillä jonkin joukkueen tai toiminnan kohdalla on haasteita, mutta kyllä niistä yli on päästy ja päästään. Vuosi sitten kun aloitin uudelleen puheenjohtajana isoimmat haasteet oli talouden puolella. Tämä monesti liittyy kasvavaan toimintaan ja järjestelmien toi